Vēlme ir, bet ... darījumu būs mazāk

Tā kā nekustamais īpašums tiek uzskatīts par vienu no drošākajiem naudas glabāšanas patvērumiem inflācijas vētras laikā, neviens īpaši nevēlas to pārdot. Tajā pašā laikā, pēc uzņēmuma Starlex Investment vadības domām, pieprasījums pēc investīciju īpašuma iegādes saglabājas augsts. Īpaša uzmanība tiek pievērsta iznomātajam un ienākumus nesošajam nekustamam īpašumam. Agrāk investori un klasiskie fondi principiāli vēlējās gūt 7%-8% atdevi gadā, tagad krietni mierīgāk skatās uz rādītājiem 5%-6,5% gadā. Šis rādītājs joprojām ir lielāks nekā tas, ko viņi var nopelnīt lielākajā daļā citu Eiropas Savienības valstu.

Jauno tendenci izraisīja tas, ka tie uzņēmumi, kas investē Latvijas objektos, bieži piekrīt mazākai atdevei, nekā bija plānojuši sākotnējā posmā, cerot sasniegt augstāku līmeni nākotnē.

Pēdējā gada laikā un pašlaik investoru vidū vislielākais pieprasījums ir pēc biroju ēkām, noliktavu kompleksiem, tirdzniecības centriem un īres namiem. Uz dzīvokļu īri orientētie uzņēmēji un fondi ir gatavi iegādāties namīpašumus platībā no 2 000 līdz 5 000 kvadrātmetru. Ja īpašumam nepieciešams remonts, tā cena ir robežās no 600 līdz 1 000 eiro par kvadrātmetru, ja tas ir renovēts - tā cena ir robežās no 1 500 – 2 000.

varianti.lv