Sērijveida dzīvokļu cenas pērn palielinājušās par 7,21%

Līdzīgi kā trešajā ceturksnī, arī ceturtajā ceturksnī "Ober Haus" speciālisti novērojuši augstu klientu interesi un darījumu skaitu sērijveida dzīvokļu segmentā, kas bijusi 20% līdz 30% augstāka nekā 2017.gada pirmajos divos ceturkšņos, bet saglabājās trešā ceturkšņa līmenī. Joprojām, pēc "Ober-Haus" ekspertu viedokļiem, Rīgas mikrorajonu tirgū pieprasītākie ir divu un trīs istabu dzīvokļi 602.sērijas, Lietuviešu projekta un 119.sērijas ēkās. Mazāk pieprasīti ir četru vai piecu istabu dzīvokļi - šādus dzīvokļus vairāk izvēlas ģimenes ar vairākiem bērniem. 

Pēc Zemesgrāmatas datiem, 2017.gada ceturtajā ceturksnī Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļā vidēji mēnesī tika reģistrēti 832 dzīvokļu pārdošanas darījumi, no kuriem 166 jaunajos projektos, jeb ēkās, kas nodotas ekspluatācijā pēc 2000.gada. Pēc veiktajiem Rīgas pilsētas zemesgrāmatā reģistrēto darījumu ierakstiem, "Ober Haus" eksperti secina, ka šobrīd augstākās dzīvokļu cenas padomju laikā būvētās ēkās ir Teikā un Āgenskalnā.

Vērtējot esošo dzīvokļu piedāvājumu, augstākās cenas turpina saglabāties piedāvājumiem Āgenskalnā, Teikā, Zolitūdē un Purvciemā 119.sērijas un 104.sērijas dzīvokļos, bet neatpaliek arī Pļavnieki, Mežciems, Ķengarags, Imanta un Ziepniekkalns.

 

city24.lv