Rīgā pieaug dzīvokļu piedāvājums

2017. gada maijā dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 5,2 %. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos Rīgas mikrorajonos maijā palielinājās vēl vairāk – par 7,7 %. Tiesa, salīdzinot ar 2016. gada maiju, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija ievērojami zemāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 37 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 32 %.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" speciālisti secinājuši, ka vislielākais piedāvājumu skaits maijā bija Purvciemā, Ķengaragā, Pļavniekos un Imantā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī Rīgas mikrorajonu lielākajā daļā piedāvājumu skaits palielinājās: dzīvokļu piedāvājums visbūtiskāk palielinājās Iļģuciemā (+ 30 %), bet visvairāk samazinājās Āgenskalnā (- 5 %).

Maijā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, lielākais piedāvājums joprojām konstatēts Āgenskalnā un Mežciemā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

varianti.lv