Pērn Rīgā bija vērojams mājokļu īres cenu samazinājums

Īres maksas samazinājums bija vērojams jaunajos projektos un kapitāli rekonstruētajās ēkās Rīgas centrā, daļēji renovētās un nerenovētās pirmskara mūra ēkās, norāda "Latio".

 

Jaunajos projektos un kapitāli rekonstruētajās ēkās Rīgas centrā pagājušā gada beigās īres maksa samazinājās līdz aptuveni 10 eiro par kvadrātmetru mēnesī, daļēji renovētajās pirmskara mūra ēkās cena samazinājās līdz 6,5 eiro par kvadrātmetru mēnesī, neremontētajās pirmskara mūra ēkās īres maksa samazinājās līdz 5,5 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

 

Savukārt sērijveida dzīvokļos mikrorajonos pagājušā gada beigās īres maksa pieauga līdz pieciem eiro par kvadrātmetru mēnesī.

 

Neskatoties uz piedāvājuma pieaugumu, līdzīgi kā gada vidū, arī pēdējos mēnešos joprojām bija vērojams ekskluzīvu dzīvokļu piedāvājuma trūkums pilsētas centrā vai savrupmāju trūkums prestižākajās Rīgas apkaimēs, piemēram, Mežaparkā, norāda "Latio".

 

Ekskluzīvajā segmentā ir novērojama nerezidentu maksātspējas un pieprasījuma samazināšanās Krievijas rubļa vērtības krituma dēļ.

 

Tirgū pastiprinās interese ieguldīt brīvos līdzekļus namīpašumos, lai tos izveidotu par īres namiem un nodrošinātu stabilus ienākumus īpašniekam, teikts pārskatā.

 

Tuvākajā laikā īres tirgus un cenas sērijveida dzīvokļu un ekskluzīvo mājokļu tirgū būs stabilas, taču, augot mājokļu iegādes aktivitātei jaunajos projektos, pieprasījums pēc īres dzīvokļiem šajā segmentā pakāpeniski pazeminās, tāpēc tuvākajā laikā var prognozēt nelielas cenu korekcijas, prognozē "Latio" speciālisti.

 

city24.lv

24.03.2016.