Jūrmalā uzplaukums

Saskaņā ar uzņēmuma Latio datiem ir veikti darījumi 90,6 miljonu eiro vērtībā. Tas ir par 32% vairāk nekā 2019.gadā. Vairāk nekā trešā daļa (36%) no visiem darījumiem ir veikti ar dzīvokļiem jaunajos projektos. Tas ir augstākais rādītājs visā valstī. 48% darījumu Jūrmalā saistīti ar sērijveida mājokļa iegādi.

Ja runa ir par mikrorajoniem, tad pircēju vidū lielākais pieprasījums bija pēc dzīvokļiem Kauguros – 28% no visiem darījumiem saistīti ar kūrorta mājokļiem, Dzintaros un Bulduros – attiecīgi 13%. Latio pārstāvji prognozē, ka šogad jaunu dzīvokļu piedāvājumos toni noteiks tie dzīvokļi, kuri tika būvēti ārzemniekiem, kas gribētu iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā. Atsevišķos projektos jau tagad tiek paaugstinātas cenas, kas tika samazinātas 2017. - 2018.gadā. Eksperti prognozē, ka tuvākajos gados Jūrmalas dzīvokļi sadārdzināsies vismaz par 5%.

Saskaņā ar Latio sagatavoto Jūrmalas tirgus apskatu pērn palielinājies darījumu skaits ar zemes gabaliem, kas ir derīgi apbūveim, – par 36%, salīdzinot ar 2019.gadu. Un šī tendence saglabājas 2021.gadā. Lielākais pieprasījums pēc zemes gabaliem ir Asaros (19% darījumu ar zemi Jūrmalā), Vaivaros, Slokā un Mellužos. Šo nekustamo īpašumu cenu diapozons ir ļoti plašs: no Rīgas visattālākajās kūrorta vietās cenas ir no 20 līdz 40 eiro par kvadrātmetru, bet kāpu pirmajā līnijā ir pat 300 eiro par kvadrātmetru.

varianti.lv