Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem NĪN atvieglojums pienāksies 90% apmērā

Atvieglojums pienāksies par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana.

Tāpat atvieglojumi pienāksies personām, ja tai pašai, kopā ar laulāto draugu vai arī tās laulātajam taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem vai bērni līdz 24 gadu vecumam.

Minētos atvieglojumus piemēros arī gadījumā, ja nekustamā īpašuma īpašnieks ir kāds no minētajiem bērniem vai ģimenes radinieks, kuram šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta.

Atvieglojums no šī gada tiks piemērots tiem, kuri līdz 31.decembrim ir deklarējuši pamata dzīves vietu Jūrmalas administratīvajā teritorijā. Savukārt daudzbērnu ģimenēm 90% NĪN atvieglojums tiks piemērots gan zemei, gan ēkām.

Jūrmalā ir 27 000 NĪN maksātāju - fiziskas personas. Ienākumi no NĪN veido aptuveni astoto daļu no pašvaldības ieņēmumiem un 2017.gadā tika prognozēti aptuveni desmit miljonu eiro apmērā.

Plānots, ka nodokļu atlaide vēl par piektdaļu samazināšot nodokļu maksājumus vairāk nekā 14 000 jūrmalnieku.

Kopumā kopš 2012.gada NĪN atvieglojumus Jūrmalas pilsētā saņem vairākas nodokļu maksātāju grupas 25% līdz 90% apmērā. 90% atvieglojums par zemes īpašumu līdz šim pienācies arī daudzbērnu ģimenēm, politiski represētām personām, ģimenēm, kurās ir pirmās vai otrās grupas invalīdi un maznodrošinātām personām.

Nodokļu atlaide tiks piemērota Jūrmalas pilsētā deklarētajiem nodokļa maksātājiem, kas ir Eiropas Savienības dalībvalstu, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu, Šveices konfederācijas pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi un kuri līdz 2017.gada 31.decembrim ir deklarējuši pamata dzīvesvietu Jūrmalā.

 

city24.lv